tiistai 10. toukokuuta 2011

Kasvimaa kunnostettu

(nyt ei ole valitettavasti kuvia, koska kirjoitan tätä työpaikalta ja menin eilisiltana tyhjentämään puhelimestani kuvat)
Kasvimaan paikkaa oli jo sovitelty viime viikolla ja eilisen aikana naapuri oli käynyt vetämässä sen jyrsimellä. Traktorivetoinen jyrsin on kasvimaan kunnostukseen luultavasti paras vaihtoehto, mitä löytyy. Kuten tuosta linkitetyn kirjoituksen kuvasta näkyy, pelto oli talven ja äkeen/kultivaattorin jäljiltä kokkareinen ja epätasainen. Jyrsimen jälkeen se on tasainen ja kuohkea, ilman kokkareita.

Isä hankki jyrsimen joskus reilu parikymmentä vuotta sitten ja sen jälkeen on kasvimaa vedetty aina sillä. Naapuritkin huomasivat jyrsimen edut ja keväisin isä kiersikin pitkin kylää traktorin ja jyrsimen kanssa jyrsimässä milloin kasvimaata, milloin pottupeltoa tai nurmikon pohjaa.
Kun isä kuoli reilu kolme vuotta sitten, juttelimme naapurin kanssa noista maatalouskoneista sun muista. Naapuri ilmoitti heti, että jos olemme sitä jyrsintä myymässä, niin hän ostaa sen kyllä. No, ei ole pelkoa, koska jyrsin ei meiltä lähde mihinkään! Lainattavissa se kyllä on sillä ehdolla, että vetää meidän kasvimaan samalla kertaa. Me emme siskon kanssa näet ole erityisen luotettavia traktorin ratissa ja tällä hetkellä traktorit kaipaisivat kovasti huoltoakin. Naapurissa on kuitenkin toimiva traktori, joten jyrsintä onnistui kaikesta huolimatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti